Grant KPMG

12.02.2015 18:03

Milý rodiče,

na konci loňského roku se Spolek snažil získat grant od firmy KPMG, na kurz první pomoci pro všechny žáky školy. Díky doporučení zaměstnance firmy se nám nakonec podařilo získat finanční příspěvek ve výši 50% z požadované částky. Druhou polovinu zaplatí ze svého rozpočtu Spolek. 

    Kurz jsme vybrali u firmy RedRes,  https://redres.cz na kterou máme od několika rodičů našich žáků dobré reference. Velmi nás oslovilo jejich firemní heslo "Nebojte se vzít cizí život do vlastních rukou".

    Proškolení žáků proběhne  v březnu, podle možností záchranářů a potřeb školy. Školení je přizpůsobeno věku a znalostem dětí a s maximální možností si vyzkoušet různé pomůcky, jejich funkce a použití v konkrétních případech. Děti se na chvíli sami změní v pacienty a záchranáře. Naučí se rozeznat potřebnost první pomoci, i si jí sami budou moci na modelech vyzkoušet. Praktické  použití technik záchrany života v navozených kritických situacích prohloubí jejich zážitek a rozšíří jejich školní znalosti nad rámec,  jež může škola běžně nabídnout. 

 

            Určitě se někdo z nás v životě setkal se situací,  kdy byl nucen poskytnout rychlou pomoc ať už někomu blízkému  nebo osobě zcela cizí. Málokterý "neprofesionál" je však tak zkušený, aby věděl, jak se ve vypjaté situaci, kdy jde často o život, správně zachovat.     Je všeobecně známo, že děti se v takovýchto situacích umí, asi instinktivně, dobře orientovat. Kurz rychlé pomoci je jistě přínosný nejen pro dospělého, pro každého z nás, ale poučené dítě se v obtížné situaci, kdy je v sázce život postiženého, může zachovat mnohdy lépe než dospělý - jeho pomoc může potřebovat každý z nás.